Blog

OWSIANKA ZIMOWA

OWSIANKA ZIMOWA

Owsiankę można przy­go­to­wać na różne sposoby i z różnymi dodat­kami. Dziś przed­sta­wiam Wam przepis na jej zimową wersję. Z tego względu, że uwiel­biam połą­cze­nie śliwki i cyna­monu, nie mogłam sobie odmówić tych dodat­ków (o tej porze roku → śliwki…

czytaj dalej
Bób z pietruszką

Bób z pietruszką

Uwiel­biam okres lata, nie tylko ze względu na słońce, piękną roślin­ność i cudny śpiew ptaków, ale również z powodu pysz­nych, lekkich dań. W tym właśnie czasie pojawia się sezon na moje ulubione warzywa i owoce. Bób jest jednym z nich. Z punktu…

czytaj dalej
Żołądek – najkwaśniejsze miejsce w organizmie

Żołądek – najkwaśniejsze miejsce w organizmie

Każdy z nas miał w szkole lekcję biolo­gii. Wiemy, że orga­nizm ludzki zbudo­wany jest z komórek, tkanek, narzą­dów i układów. Żołądek jest narzą­dem układu pokar­mo­wego. Znaj­duje się między prze­ły­kiem a jelitem cienkim. Jest elastycz­nym workiem, który…

czytaj dalej
BULION WARZYWNY, czyli podstawowy produkt w kuchni

BULION WARZYWNY, czyli podstawowy produkt w kuchni

Bulion jest niezbęd­nym produk­tem w mojej kuchni. Dodaję go do zup, wszel­kiego rodzaju zapie­ka­nek, kasz, risotto czy sosów. Nigdy nie stosuję kupnych bulio­nów w proszku czy kostce. Dlaczego? Po pierw­sze ich skład mnie nie prze­ko­nuje – warzyw w nich jest od 1 !!! do 9%…

czytaj dalej
Rozgrzewająca zupa dyniowa

Rozgrzewająca zupa dyniowa

Paździer­nik to miesiąc dyni. Nie bez przy­czyny warzywo to pojawia się na jesień. Jest bogac­twem skład­ni­ków odżyw­czych wspie­ra­ją­cych odpor­ność. Zawiera silny prze­ciw­u­tle­niacz: beta-karoten, który  chroni nasze komórki przed uszko­dze­niem oraz…

czytaj dalej
Przepis — Orzeźwiająca Truskawka

Przepis — Orzeźwiająca Truskawka

Koktajl ten to jeden z moich ulubio­nych. Połą­cze­nie truskawki i mięty to dla mnie duet idealny. Polecam spró­bo­wać, może też polu­bi­cie ��. Koktajl jest bezna­bia­łowy. Olej lniany można zastą­pić łyżką nasion chia – wówczas może stano­wić posiłek.…

czytaj dalej
PRZEPIS: Szparagi

PRZEPIS: Szparagi

Szpa­ragi w najprost­szej postaci. Sezon na szpa­ragi trwa. Dziś podaję przepis na ich zieloną odmianę. Zielone szpa­ragi są źródłem kwasu folio­wego, wita­miny C, E i beta-karo­tenu. Zawie­rają potas, wapń i fosfor oraz gluta­tion – wspie­ra­jący pracę…

czytaj dalej
POMYSŁ NA OBIAD: Łosoś z piekarnika

POMYSŁ NA OBIAD: Łosoś z piekarnika

Ryby należą do produk­tów, których sezon trwa cały rok. Można je przy­go­to­wy­wać na różne sposoby. Są cenne głównie ze względu na zawar­tość niezbęd­nych kwasów tłusz­czo­wych n‑3. Nasz orga­nizm nie potrafi ich sam wypro­du­ko­wać i dlatego powinniśmy…

czytaj dalej

Stajesz codziennie przed podobnymi wyborami?

Pomogę Ci popra­wić Twoje codzienne żywie­nie, poprzez zmianę nawyków żywie­nio­wych i mody­fi­ka­cję Twojego trybu życia. Zare­zer­wuj telefonicznie/e‑mailowo wizytę stacjo­narną lub spotka­nie online.

Firma ZDROWIE MA SMAK najak­tyw­niej działa na terenie Wiel­ko­pol­ski, szcze­gól­nie w miej­sco­wo­ściach: Poznań, Luboń, Komor­niki, Mosina, Pusz­czy­kowo, Skórzewo, Plewiska.

Ochronę prawną oraz speł­nie­nie wymagań RODO zapew­niają praw­nicy z serwisu:

Ochronę Twoich danych gwaran­tuje bezpieczne i szyfro­wane połą­cze­nie SSL:

Copy­ri­ght © ZDROWIE MA SMAK 2021

Projekt i wyko­na­nie: Piotr Jeziorny piotr jeziorny strony internetowe luboń, komorniki, mosina, plewiska, puszczykowo, stęszew, skórzewo Piotr Jeziorny pozycjonowanie stron internetowych luboń, komorniki, mosina, plewiska, puszczykowo, stęszew, skórzewo