O mnie

Kilka słów o mnie
Nazywam się Marzena Wilk i zawodowo zajmuję się doradztwem żywieniowym, układaniem diet i motywowaniem ludzi do zmiany.
Żywnością i zdrowym trybem życia interesuję się od zawsze. Dlatego też wybrałam szkołę średnią a później kierunek studiów z zakresu Technologii Żywności i Żywienia Człowieka. Pracę magisterską pisałam na temat “Składu kwasów tłuszczowych mleka kobiecego w późnym okresie laktacji” i tę pracę obroniłam na ocenę bardzo dobrą.
Oprócz zagadnień z zakresu żywienia człowieka interesuję się także medycyną naturalną.
Do każdego człowieka podchodzę indywidualnie i rozpisuję spersonalizowany plan żywienia. Jestem za zmianą stopniową i efektywną.
Problemy zdrowotne?
Jeśli :
• dokucza Ci zmęczenie, senność , nerwowość,
• brakuje Ci energii i koncentracji
• masz problemy z zapamiętywaniem
• doskwierają Ci problemy od strony jelit takie jak: zaparcia, wzdęcia
• cierpisz na chorobę dietozależną i nie radzisz sobie z ułożeniem jadłospisu
• lub po prostu masz nadwagę albo otyłość
skontaktuj się ze mną.
“Zdrowie ma smak”
Doradzę, poprowadzę, nauczę. Jedzenie jest przyjemnością, dopóki nie jest nałogiem. “Śmieciowe” szybkie dania nie są smaczne — dowiesz się tego, gdy posmakujesz zdrowego menu.
Moje jadłospisy są szyte na miarę, tzn. ułożone pod konkretną osobę i jej upodobania (smaki). Jeśli gotowanie i przygotowywanie posiłków kojarzy Ci się negatywnie, to postaram się to zmienić. Zdrowe posiłki są łatwe i smaczne. Bo Zdrowie ma Smak!
- Szkolenie SOIT – School Of Insulinresistance Therapy „SPECJALISTA PRZYJAZNY INSULINOOPORNYM” — 8.06.2020r.
- „Zasady żywienia dzieci z nadmierną masą ciała i insulinoopornością” prowadziła Karolina Górnik-Horn, 16.05.2020r.
- „Interdyscyplinarne programowanie zdrowotne dzieci – wyzwanie dla dietetyka i lekarza – 26.10.2019r.
- “Relacja Dietetyk-Pacjent. Praca z trudnym pacjentem” prowadziła Anna Paluch, 4.12.2018r.
- „Interakcje leków z żywnością w chorobach metabolicznych” prowadziła Iwona Sajór, 13.11.2018r.
- „Zastosowanie diety roślinnej w leczeniu insulinooporności” prowadziła Iwona Kibil, 16.10.2018r.
- „Praca z pacjentem z chorobami autoimmunologicznymi — profilaktyka, diagnostyka i leczenie żywieniowe” prowadziła Paulina Ihnatowicz, 18.09.2018r.
- „Redukcja tkanki tłuszczowej — dieta high carb vs. low carb” prowadził Tadeusz Sowiński, 21.08.2018r.
- „Endometrioza i PCOS — zalecenia diagnostyczno – żywieniowe” prowadziła Monika Gackowska, 17.07.2018r.
- „Probiotyki — zbędny suplement czy panaceum na wszystko?” prowadziła Anna Bartnicka, 19.06.2018r.
- „Budowanie masy mięśniowej — postępowanie żywieniowe” prowadził Damian Parol, 15.05.2018r.
- „Rozszerzanie diety niemowlęcia i dieta dziecka w drugim roku życia — zalecenia i praktyka” Małgorzata Jackowska, 24.04.2018r.
- „Płodność a dieta — zaburzenia owulacji i wybrane zaburzenia hormonalne” Sylwia Leszczyńska, 27.03.2018r.
Stajesz codziennie przed podobnymi wyborami?
Pomogę Ci zrezygnować z “ciężkiego” i niezdrowego żywienia, w zamian otrzymasz smaczny, znacznie zdrowszy i przygotowany specjalnie na Twoje potrzeby plan żywienia.
Zarezerwuj wizytę w gabinecie telefonicznie lub zamów dietę on-line.
Co otrzymasz korzystając z moich usług i zamawiając indywidualny plan żywienia?

Indywidualne podejście
Przed ułożeniem planu diety, przeprowadzam szczegółowy wywiad, wykonuję odpowiednie pomiary ciała i uwzględniam wyniki badań.

spersonalizowany plan żywienia
Otrzymasz plan żywienia, który uwzględnia Twoje preferencje smakowe, nawyki żywieniowe oraz potrzeby Twojego ciała.

Widoczne efekty
Dieta uwzględnia zmianę stopniową, której efekty odczujesz i zobaczysz każdego kolejnego dnia. Twoje ciało będzie wyglądać zdrowo, a ty poczujesz się znacznie lepiej.

Motywację do działania
Odzyskasz dobre samopoczucie, lepszą koncentrację i pamięć, poprawisz wygląd swojej sylwetki. Życie stanie się lepsze:)