
Blog

PIERNICZKI Z MIODEM (BEZ CUKRU)
Nie ma Świąt bez pierniczków, bynajmniej u mnie. Uwielbiam zapach tych pieczonych ciasteczek – to między innymi one „robią” świąteczną atmosferę. Oto przepis: SKŁADNIKI: 1kg mąki pszennej typ 750 3 jaja 500g miodu pół szklanki mleka (może być…

OWSIANKA ZIMOWA
Owsiankę można przygotować na różne sposoby i z różnymi dodatkami. Dziś przedstawiam Wam przepis na jej zimową wersję. Z tego względu, że uwielbiam połączenie śliwki i cynamonu, nie mogłam sobie odmówić tych dodatków (o tej porze roku → śliwki…

Bób z pietruszką
Uwielbiam okres lata, nie tylko ze względu na słońce, piękną roślinność i cudny śpiew ptaków, ale również z powodu pysznych, lekkich dań. W tym właśnie czasie pojawia się sezon na moje ulubione warzywa i owoce. Bób jest jednym z nich. Z punktu…

Wątroba – nasze główne laboratorium w organizmie
Wątroba to jeden z najbardziej pracowitych narządów w ciele człowieka. Pracy ma co niemiara. Odpowiada za ok. 500 różnych zadań. Każdego dnia dochodzi w niej do kilkuset biliardów reakcji chemicznych. Jest największym gruczołem w organizmie…

Żołądek – najkwaśniejsze miejsce w organizmie
Każdy z nas miał w szkole lekcję biologii. Wiemy, że organizm ludzki zbudowany jest z komórek, tkanek, narządów i układów. Żołądek jest narządem układu pokarmowego. Znajduje się między przełykiem a jelitem cienkim. Jest elastycznym workiem, który…

BULION WARZYWNY, czyli podstawowy produkt w kuchni
Bulion jest niezbędnym produktem w mojej kuchni. Dodaję go do zup, wszelkiego rodzaju zapiekanek, kasz, risotto czy sosów. Nigdy nie stosuję kupnych bulionów w proszku czy kostce. Dlaczego? Po pierwsze ich skład mnie nie przekonuje – warzyw w nich jest od 1 !!! do 9%…

Rozgrzewająca zupa dyniowa
Październik to miesiąc dyni. Nie bez przyczyny warzywo to pojawia się na jesień. Jest bogactwem składników odżywczych wspierających odporność. Zawiera silny przeciwutleniacz: beta-karoten, który chroni nasze komórki przed uszkodzeniem oraz…

Przepis — Orzeźwiająca Truskawka
Koktajl ten to jeden z moich ulubionych. Połączenie truskawki i mięty to dla mnie duet idealny. Polecam spróbować, może też polubicie ��. Koktajl jest beznabiałowy. Olej lniany można zastąpić łyżką nasion chia – wówczas może stanowić posiłek.…

PRZEPIS: Szparagi
Szparagi w najprostszej postaci. Sezon na szparagi trwa. Dziś podaję przepis na ich zieloną odmianę. Zielone szparagi są źródłem kwasu foliowego, witaminy C, E i beta-karotenu. Zawierają potas, wapń i fosfor oraz glutation – wspierający pracę…
mgr inż. Marzena Wilk
Doradca Żywieniowy
Mam na imię Marzena. 🙂
Witam Cię bardzo serdecznie na moim blogu o doradztwie żywieniowym, układaniu diet i motywowaniu do zmiany.
Stajesz codziennie przed podobnymi wyborami?
Pomogę Ci zrezygnować z “ciężkiego” i niezdrowego żywienia, w zamian otrzymasz smaczny, znacznie zdrowszy i przygotowany specjalnie na Twoje potrzeby plan żywienia.
Zarezerwuj wizytę w gabinecie telefonicznie lub zamów dietę on-line.
Co otrzymasz korzystając z moich usług i zamawiając indywidualny plan żywienia?

Indywidualne podejście
Przed ułożeniem planu diety, przeprowadzam szczegółowy wywiad, wykonuję odpowiednie pomiary ciała i uwzględniam wyniki badań.

spersonalizowany plan żywienia
Otrzymasz plan żywienia, który uwzględnia Twoje preferencje smakowe, nawyki żywieniowe oraz potrzeby Twojego ciała.

Widoczne efekty
Dieta uwzględnia zmianę stopniową, której efekty odczujesz i zobaczysz każdego kolejnego dnia. Twoje ciało będzie wyglądać zdrowo, a ty poczujesz się znacznie lepiej.

Motywację do działania
Odzyskasz dobre samopoczucie, lepszą koncentrację i pamięć, poprawisz wygląd swojej sylwetki. Życie stanie się lepsze:)