
Blog
PUDDING KOKOSOWY Z MANGO

Deser ten zawiera pełnowartościowe białko, minerały: wapń, potas, żelazo i magnez,
przeciwutleniacze i witaminy A, C, E, K i beta-karoten. W jednej porcji znajduje się ponad 4g błonnika.
Jest bezglutenowy i bez nabiału. Polecam.
Porcja zawiera 340 kcal i 4g błonnika
Składniki na 3 porcje:
- puszka mleczka kokosowego (400ml)
- 3 łyżki chia
- 1 łyżeczka masła migdałowego
- 1 łyżka miodu
- pół mango
Mleczko kokosowe przelać do małego garnka, dodać nasiona chia oraz masło migdałowe. Dokładnie wymieszać i lekko podgrzać. Gdy masa będzie ciepła dodać miód i odstawić do wystygnięcia. Mieszać co jakiś czas. Ostudzony pudding wstawić do lodówki na kilka godzin — najlepiej na całą noc.
Następnie pudding przełożyć do szklanki, na wierzch położyć obrane i pokrojone mango. (Mango można przełożyć warstwami). Deser ten można zaproponować dziecku do szkoły, na drugie śniadanie (wystarczy zapakować go do słoiczka). Smacznego.
mgr inż. Marzena Wilk
Doradca Żywieniowy
Mam na imię Marzena. 🙂
Witam Cię bardzo serdecznie na moim blogu o doradztwie żywieniowym, układaniu diet i motywowaniu do zmiany.
Stajesz codziennie przed podobnymi wyborami?
Pomogę Ci poprawić Twoje codzienne żywienie, poprzez zmianę nawyków żywieniowych i modyfikację Twojego trybu życia. Zarezerwuj telefonicznie/e‑mailowo wizytę stacjonarną lub spotkanie online.